Dansband + Youtube = sant

Drömmer du om att åka runt i Sverige och spela med ditt dansband? Eller har du inte startat ett dansband ännu, utan letar efter bandmedlemmar? Ett bra ställe att starta dansbandskarriären är på Youtube. Starta din kanal idag, så kan du stå på scenen inom en snar framtid.

Dansband

Det är något särskilt med dansband, härliga och dansvänliga melodier med sköna låttexter som gör en glad. Dansband och glädje hör verkligen ihop. Det finns många dansband, som Sven-Ingvars, som också blivit populära utanför dansbandsbranschen. Om du drömmer om att en dag ha ett populärt dansband så kan du använda Youtube för att nå ut med din musik. Det kräver bra musikfilmer och ett skönt sound, men om du har dansbandsgenren, så kommer du att lyckas. Om du inte har tillgång till en riktig inspelningsstudio kan du faktiskt spela in hemifrån. Med en bra mikrofon, kamera, redigeringsprogram och dator kommer du långt. Ett tips är att köpa en begagnad dator, och lägga pengarna på mikrofon och kamera. Hos mResell köper du din Macbook pro 2015 med garanti, så har du en bra dator när du ska fixa musikfilmerna.

Din Youtubekanal

När du startar din Youtubekanal är det viktigt att den är professionell – låt den ha samma namn som ditt dansband. Om bandet har en logga, så ska du använda den som logga på din kanal. På kanalen ska du bara lägga upp era absolut bästa filmer. För att bli ett välkänt band måste ni ha flera låtar, både egna och covers.

Börja med covers

För att få visningar kan du börja med att göra covers av kända låtar, som Vikingarnas “Till mitt eget Blue Hawaii” och andra favoriter. Eftersom det finns ganska många som gjort covers på Vikingarnas låtar, så kan du gärna försöka göra något speciellt med låten.

Egna låtar

Om du lyckas skapa en riktigt skön och dansgo sång så kan du snabbt slå igenom i dansbandsvärlden. Förutom många visningar på Youtube, så är programmet Svensktoppen viktigt för dansband för att slå igenom. När du skapat din låt och gjort en bra musikfilm, kan du med fördel dela filmen på både sociala medier och skicka in ljudfilen till olika radiokanaler.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy